Író-olvasó találkozó Bosnyák Viktóriával

Reményeink igazolódtak, óriási siker övezte az általunk szervezett író-olvasó találkozót, melyen városunk 63 alsó tagozatos tanulója találkozhatott Bosnyák Viktória íróval, fordítóval.

A sirály a király?, az Amikor kivirágzott a fánk fánk, a Tündérboszorkány, a Klott Gatya, ne fárassz!, az Analfa visszatér – csak néhány az írőnő által írt könyvek címei közül. A hozzánk ellátogató gyerekek nagy részének ismerősen csengtek ezek a címek, olvasták már ezeket a történeteket, ismerték a szereplőket. Most megismerkedhettek a szereplők kitalálójával, egy igazi íróval, akiről hamar kiderült, hogy nagyon ért a gyermekek nyelvén és igen jó a humora. Az is hamar bebizonyosodott, hogy egy felnőttel tegeződni nem mindig könnyű. Viktória felajánlotta, hogy mindenki tegezze, de a kérdések feltevésekor mégis sokszor szerepelt a mondatokban a „tetszik” kifejezés…Jókat kacagtunk, amikor Viktória ilyenkor „nem értette”, kitől kérdez a tanuló.Az írónő türelmesen válaszolt mindenre, főleg azután sorjáztak a kérdések, miután megtudtuk, hogy ő fordította (többek között) Stephenie Meyer Hajnalhasadás című könyvét! A délután hamar elszaladt, bízunk benne, hogy a negyedikesek sokáig emlékeznek erre a találkozóra, és még azok is elolvassák valamelyik Bosnyák Viktória könyvet, akik esetleg eddig nem tették. A könyvtárban minden kötet megtalálható, kölcsönözhető!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .