VVV – Ursula, Mézga Kriszta és társaik vetélkedője

Péntek délután, 17 óra előtt nem sokkal. A könyvtár előterében élénk zsivaj, terefere. Aki egy évvel ezelőtt is itt volt, az azért izgatott, aki nem, az meg azért, mert nem tudja mi vár rá. Vidám Városi Vetélkedőre invitálta a könyvtár a város lakosságát. Ennyit tudnak.
A zsűri tagjai (Koroknai Imre alpolgármester úr, Kosztáné Csige Erzsébet és Veres Kitti) elfoglalták helyüket, kezdődhetett a móka.
Rímekbe szedve kellett a csapatoknak magukat bemutatniuk, s ők bizonyították: költők vesztek el bennük – jobbnál jobb versek kerekedtek. Nem is volt a zsűrinek egyszerű dolga, egyetlen különdíjat megítélni a (szerinte) legjobbnak…

Az általunk megadott 7 szóból is remek történeteket sikerült összehozni a csapatoknak, a pajzsmirigy, a pendrive, a bunkósbot, a csigatempó, a meginni, a sonka illetve a túzok szavak találkozásából 5 perc alatt igazán kreatívan alkottak történeteket. A zsűrinek csak az írások kiolvasásával adódott némi gondja…

Nem tudtuk megtagadni magunkat, egy feladatlappal azért idén is megörvendeztettük játékosainkat. Folyóiratok címét néhány betű alapján kitalálni, szavakat gyűjteni, idézeteket szerzőkkel párosítani – ilyen feladatok megoldását kértük tőlük.

Ezalatt az önként jelentkezők elvonultak, s mesehősök bőrébe bújva jelentek meg ismét, nagy derültséget okozva a jelenlévőknek. Feledhetetlen marad számunkra Oláh János Ursulája, Szanka Tamás Mézga Krisztája, Balogh Bence Vilmája a Scooby Doo-ból, vagy Szilágyi Istvánné Hófehérke meséjéből érkezett boszorkánya is, de felsorolhatnánk az összes önkéntesünket, remekül szerepeltek! A vidám hangulatot azzal koronáztuk meg, hogy minden csapat dalra fakadt, a mesék ismert dalait énekelték el.

Igen nehéznek bizonyult feladatunk, melyben az általunk feltett Balmazújvárossal kapcsolatos kérdések megoldását kellett megtippelni, 10-ből 2 csapatnak sikerült mindössze. A válaszokat videofelvételeken vetítettük le, így például Jókai Lászlótól hallgathattuk meg, hogy tavaly 13000 mázsa nyers gyógynövényt vásárolt fel a Pusztadrog Kft, vagy Salánki Ágitól tudhattuk meg, hogy egy év alatt 50918 tojást használt fel a Balmaz Szociális Szövetkezet száraztészta készítéshez!

Mindenesetre olyan érdekes adatokkal lettünk gazdagabbak, melyeket eddig egészen biztosan nem tudtunk városunkkal kapcsolatban.

A szerencsekerék pörgetésének izgalma után kicsit mindenkinek szerepelni kellett, a szóismétlés feladata várt a szereplőkre. A 7-es bűvös számot csak a Refisek tanárnénijei tudták megdönteni, 13 szót ismételtek el egymás után!

A vetélkedő után a sütemények édesítették meg a résztvevők estéjét, majd következett a díjak átadása.

  1. hely: Az Olvasók csapata: Király János, Királyné Szép Mária, Szanka Tamás, Szankáné Cseh Judit.
  2. hely: A Refi csapata: Bokorné Leiter Judit, Fenyves Marietta, Nagyné Kovács Csilla, Rózsa Ágnes.
  3. hely: a Pénzügyesek csapata: Gyulai Tünde, Kovács Mariann, Magyarné Hadházi Mária, Tóth Istvánné.
  4. hely: a Középiskola csapata: Dobi Julianna, Nagy Anita, Nagy Éva, Tóthné Babos Katalin.

A legjobb vers különdíját a „Kastélyosok” kapták: Balogh Judit, Berecz Andrea, Oláh János, Pap Zsuzsa.

(A helyezések sorrendje végül igazán szorosan alakult, hiszen a 3. helyezettek 59 pontja után két csapat 58, másik két csapat 57 pontot ért el! Egy hajszálon múlott…)

A könyvtár dolgozóiként úgy éreztük, célunkat elértük, hiszen egy igazán vidám városi vetélkedőt sikerült szerveznünk, egy kellemes estét tölthettünk együtt azokkal, akik erre szánták a péntek estéjüket. Köszönet és gratuláció még egyszer minden résztvevőnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .