Hasznosítsuk újra

Kedves olvasók, könyvtárlátogatók, rajongók!

A múlt év őszének környezetvédelmi kiállítása adta az ihletet, hogy a 2017-es nyári foglalkozások egyik meglepetés kézműveskedése a műanyagok fantáziadús látványos játékká alakított újrahasznosítása legyen.
Ahhoz, hogy elegendő játékalap legyen és ne okozzon gubancot a hiány, szükség lesz minél több nagy folyékony mosószeres és öblítős műanyag palackra.
Ehhez várnánk folyamatosan a könyvtárba minél több kiürült flakont.

Bár most odakint még teljes erőből tart a tél, de már elkezdtük tervezni a nyári programjainkat. Hisz ha szünidő, akkor mese, játék és foglalkozások várnak minden gyermeket és szüleiket, nagyszüleiket a könyvtárba.

Persze egyenlőre még csak a tervezzzük, a programokat. Ötletek, gondolatszikrák már vannak. Azonban némely dolog elég jól kezd körvonalazódni és már az látszik, hogy, olyan alapanyagokkal dolgozzunk, melyek a szó legszorosabb értelmében is az újrahasznosítás.

Hogy pontosan mi az egyenlőre titok. De igyekszünk minden korosztálynak kedvrére tenni, hogy az készítménye ne csak egy dísztárgy, hanem egy fejelthetetlen játékra használható alkotás is legyen.

Elsőnek a műanyag palack került a célkeresztbe. 

De nem mindegy milyen, a könnyebb eligazodás végett, ezért segítségül legyen itt egy táblázat mindazokról a jelölésekről melyet megtalálhatsz az újrahasznosítható palackokról.

És még valami.

Bár a kupakokat időnként általában nehéz sorsú gyerekeknek szokták gyűjteni, de ha valaki hirtelen nem tudja, hogy kinek juttassa el, gondoljon ránk is, hisz az is újrahasznosítható. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .