Informatikai képzés

GINOP-6.1.2.-15 Célja A projekt általános célja tehát a lakosság digitális kompetenciájának növelése, amely elengedhetetlen a munkavállaláshoz, ezáltal képzett munkaerőt biztosítani a gazdaság számára, növelve a gazdaság versenyképességét, egyben bővítve a foglalkoztatottak létszámát. A munkaképes korú felnőtt lakosság körében a digitális kompetenciák fejlesztése hozzájárul a foglalkoztathatóság javításához, ösztönzi a társadalmi felzárkózást segítő további felnőttkori tanulást, javítja a hozzáférést az IKT használatot igénylő technológiai környezetben megnyíló álláslehetőségekhez. A kiírás így a teljes foglalkoztatottságot célzó kormányzati intézkedések között hozzájárul a munkaalapú társadalom kormányzati céljának megvalósításához.

Térítésmentes alapfokú informatikai képzések (IKER 1. és IKER 2. szint) indulnak országszerte, amelyeken a résztvevők 35 óra alatt a számítógép, tablet és az okostelefon használatához szükséges alapvető tudáshoz juthatnak.

A képzéseken mindenki részt vehet, aki
– elmúlt 16 éves és nincs tanulói/hallgatói jogviszonya
– nem múlt el 65 éves, így a megszerzett tudást a munka világában is hasznosítani tudja,
– nem igazodik el a digitális világban, és emiatt úgy érzi, hogy sok mindenből kimarad,
– könnyebben szeretne munkát találni,
megtanulná használni az okos eszközöket
– csak általános iskolai végzettsége van, és képezné magát
– elmúlt 50 éves, és a munkához szükséges a számítógép alapszintű használata, vagy csak szeretné a családdal, ismerősökkel az interneten keresztül is tartani a kapcsolatot
– otthonról szeretné intézni hivatalos dolgait az okos eszközök használatával.

A képzésekről bővebb információk a könyvtárban, Koroknai Sándornál érhetőek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .