Vámos Miklós

Vámos Miklós lesz a vendégünk 2007. okt. 11-én 16 óra 30-kor

A már többször is meghiúsult találkozónak most az „Utazások Erotikában” c. új könyvének megjelenése ad aktualitást. Ebből az alkalomból Balmazújváros olvasó-közönsége az elsők között  találkozhat az íróval.


A regényről a következő gondolatokat olvashatjuk az AB OVO kiadó honlapján : „A szerző a következő egyszerű alapötlet bűvöletében írta meg ezt a könyvet: elmesélhető-e egy ember – egy férfiember – élettörténete úgy, ha voltaképpen csupán szerelmi históriáit és nőügyeit taglaljuk. Sorsunk talán legfontosabb vonatkozása az, hogy kikhez fűz(ött) minket szerelem vagy erotikus vonzalom, vegyünk egyszer szemügyre regényhőst ilyen alapon.
A művelt olvasónak a cím hallatán földereng Johann Wolfgang Goethe (1749–1832) kolléga közismert opusának címe: Utazás Itáliában. Ez sem a véletlen műve. Hősünk, Jánoska, azaz dr Mester János (1950), Goethe életének és munkásságának elszánt kutatója. Minthogy a költőfejedelem szerelmi ügyeivel is foglalkozik, tudja, Goethének legalább (esetleg: több mint) száz nője volt. Őneki, Mester Jánoskának, mindössze tizet engedélyezett a szerző.
Három feleség, hét egyéb. Róluk szól a regény.”
Eddig megjelent regényei, drámái, novellái, forgatókönyvei és egyéb művei az olvasóink körében is ismertek, népszerűek, olvasottak.

Könyvtárunkban meglévő művei : Borgisz ,  Én és én, Hanyatt homlok,  Emily néni szakálla, Zenga zének, Félnóta, Jaj,  A New York–Budapest metró, Anya csak egy van, Apák könyve, Öt kisregény, Sánta kutya ,  Márkez meg én ,  Jelenleg tizenharmadik a listán, Váltás,  Valaki más, Szenvedélyes emberek, Bár,  Dr. Orángutay Tivadar (mese), Teniszezz velem : én se tudok még, Ha én Bródy volnék,  135 lehetetlen történet, Hogy volt.

Eddigi munkásságának elismeréseként kapott díjak, kitüntetések:

  • József Attila-díj (1984),
  • MSZOSZ (1996),
  • Könyvtárosok Fitz József-díja (2001),
  • Pro Cultura Urbis (2002) ,
  • Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje (2004)

Mindenkinek jó szívvel ajánljuk figyelmébe Vámos Miklós  új és  régi köteteit.
A találkozó  helye: Lengyel Menyhért Városi Könyvtár
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .