Kahoot

Internetes játék – több alkalommal, előre meghirdetett időpontban, változatos témákkal élő közvetítéssel.

A játékban való résztvétel menete:

Első lépés

Egy internetre csatlakozott eszközön, (pl. okostelefon, tablet, PC, laptop, okos TV… stb.) meg kell keresni youtube csatornánkat vagy a játékra szóló felhívás élő adásának linkjére kattintani. Itt fognak az élő közvetítés közben megjelenni a kérdések és ugyanitt lehet nyomon követni a játék aktuális állását is..

Második lépés:

Egy másik eszközön, nevezzük most játékvezérlőnek (családok, társaságok előnyben) a böngészőben be kell írni következő címet – kahoot.it vagy letölteni a Kahoot app-ot az alkalmazásáruházakból.

Harmadik lépés

Az élő videóban megjelenik a játék elkezdéséhez szükséges legfontosabb elem. A Game PIN, amely egy 7 jegyű számsor, amely minden esetben más lesz. Ezt a számot kell beírni a játékhoz való csatlakozáshoz. Valahogy így:

Negyedik lépés

Kell választani egy nevet. Bármilyen név lehet. Jelen szakaszában még nincs díjazás, ami miatt ez fontos lenne. Később talán ez módosulhat.

Ötödik lépés

Várakozás a játék indulására, miközben az adásképernyőn sorba jelennek meg a csatlakozott játékosok.

Hatodik lépés

Kezdődhet a játék. 🙂 Az élő videóban jelennek meg a kérdések, és a lehetséges válaszok. Melyeket négy különböző színű háttéren lévő mértani forma jelez. A válaszoláskor arra a színre kell kattintani vagy bökni melyet helyesnek gondoltunk. Mivel a gyorsaság is számít az értékelésnél így nem árt alaposan odafigyelni.

A játék menete és a vége

Az élő közvetítés során mindezt folyamatosan nyomon lehet követni. Minden egyes kérdés után látszik az egyéni játékosok által válaszolt kérdések helyessége az összegyüjtött összpontszám és az aktuális ranglista.

A végén pedig az eső három helyezettre zúduló konfetti eső. 🙂