3d Nyomtatás workshop
2022.05.18.

“A gyorsuló fejlődés egyben azt jelenti, hogy a gyermekeinket jelenleg olyan szakmákra készítjük fel az iskolában, amelyek még nem is léteznek, és olyan technológia használatára próbálnak meg képességeket elsajátítani, amiket még ki sem fejlesztettek.”

www.digitalhungary.hu

Mire használjuk a 3D tervezést és nyomtatást otthon? Mit keres egy gyártósor a nappaliban? Keressünk hát egy “magas szintű” problémát és oldjuk meg!

A sütikivágótól a játékon és az eltört alkatrészen át a prototipusig bármi lehet magas szintű probléma. A lehetőségek határtalanok.

A semmiből építés a nyomtató dolga de a tervezéshez szükséges az emberi kreativitás és a képzelőerő, de ha úgy kívánja a probláma megoldása, akkor a mérnöki pontosság.

A 3D nyomtatás már nem a jövő hanem a mindennapok része, városunkban azonban még csak kevesen láttak működés közben nyomtatót és még kevesebben használták is azt. 

Könyvtárunk kísérleti jellegű workshopján a résztvevők megismerkedhetnek a 3D nyomtató működésével, a használatában rejlő lehetőségekkel.

 

Betekintést nyernek a számítógépes előkészítés folyamatába, maguk terveznek, és készítenek elő nyomtatásra egy-egy tárgyat.

A workshop keretén belül egy darab, maximum 60 perces nyomtatási idővel elkészülő tárgy elkészítéséhez felhasznált alapanyagot mi biztosítjuk.

Ha mindig is szerettél volna szobrot magadról, de nem tudtad hogyan indulj el vagy csak érdekel, hogy miként lehet egy valós tárgyat a digitális térbe áthelyezni és lemásolni a workshopok egyikén, nem ipari szinten ám erre is nyújtunk lehetőséget.

 

 

Amennyiben szeretne részt venni workshopunkon jelentkezzen az alábbi email címen:

balmpublib@gmail.com

Igény szerinti egyéni, költségtérítéses workshopra is lehetőséget nyújtunk, ebben az esetben szintén a megadott címen vegye fel velünk a kapcsolatot.