Tánccal az Alzheimer-kór ellen

TANGÓ ÉS DIÓ… Ezzel a címmel jelent meg a balmazújvárosi származású dr. Nyéki Gabriella könyve. A szerző, Ausztriában dolgozik egy gyógyszállodában. Itt találkozik a 82 éves Lisa nénivel, aki nagyon fél az Alzheimer-kórtól és hogy megelőzze a demenciát, a hét minden napján táncolni jár. Majd meghívja a Doktornőt birtokára, és egy hónapon át együtt járnak tánciskoláról-tánciskolára, önkéntes munkával segítik az Alzheimerotthon lakóit, kirándulnak, nevetnek, diót esznek… Az Alzheimer-kór nem válogat és nincsenek földrajzi, etnikai, társadalmi és gazdasági határai. Így bárki áldozata lehet e gyógyíthatatlan kórnak. Fektessünk hangsúlyt a megelőzésre! A rendszeres tánc okosabbá tesz minket. Kutatások bizonyítják, hogy a biciklizés, úszás, golfozás: 0%-kal, az olvasás: 35%-kal, a keresztrejtvényezés heti négy alkalommal: 47%-kal és a rendszeres tánc: 76%-kal csökkentette a demencia kockázatát.

Tények

2050-re a világ népességéből 2 milliárd ember lesz 60 év feletti. (WHO) 2010-ben közel 36 millió ember élt demenciával világszerte. Az előrejelzések szerint 2030-ra megkétszereződik, 2050-re pedig több, mint megháromszorozódik a demenciában szenvedő emberek száma. 2030-ra eléri a 66 milliót, 2050-re 115 millió fölé emelkedhet az Alzheimer-kórban és más demenciában szenvedők száma, ami azt jelenti, hogy a világon minden 85. ember áldozatává válik e betegségnek. Szív- és érrendszeri betegségek, pszichés problémák, Parkinson és Alzheimer-kór… Argentínában a tangó ritmusú táncot egyre gyakrabban alkalmazzák terápiás és betegséget megelőző célokra, a jó lelki-fizikai állapot fenntartására, a memória javítására. A módszer Európában is terjedőben van. Ha az Ön környezetében is van hasonló problémákkal küzdő, vagy csak egyszerűen érdekli a téma, és szívesen meghallgatná Dr. Nyéki Gabriella tapasztalatait, tanácsait ezzel kapcsolatban, jöjjön el hozzánk 2015. május 28-án 17 órára a könyvtárba, a doktornő előadására, illetve lehetőség van a könyv kikölcsönözésére is. Szeretettel várjuk: a könyvtár dolgozói

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .