2018 Könyv@ok – eredményhirdetés
 
Izgalmas másfél hónapon vagyunk túl. Lezárult a 2018-as könyv@ok pályázat.
25 csapat, 89 diákja adta be az előre kiadott és elkészített feladatokat.
A jó hangulatú délután egyedi kulcstartóval bábműsorral jutalmaztuk a gyerekeket.

Az Olvasni Jó! feladatban két kisregénnyel, Holden Rose: A nyúl akta és Igaz Dóra: Nyár nagyi, net című könyvekkel ismerkedtek meg a gyerekek.

Ezt követte játékos feladatunk a bűvös számtan, melyben egy széfet kellett kinyitni. A kód hibás megfejtése esetén nemcsak, hogy nem nyílt ki az ajtó, de bizony pont levonás is járt érte. A széf kinyitása után, a benne talát dokumentum típusokat kellett felsorolni és cím szerint betűrendbe tenni.

A helyes és helytelen feladatot szinte mindannyian hibátlanul megoldották.

Irány a természet című feladatnál sokan vesztettek értékes pontokat, aminek itt is a figyelmetlenség vagy a kapkodás lehetett az oka. A gyógynövények beazonosítását szinte hibátlanul megoldotta mindenki. A feladat második részében azonban azt kértük tőlük, hogy a versben szereplő de a képeken nem látható gyógynövényeket sorolják fel. Néhányan  megértették és hibátlanul megoldottátok és felsoroltátok azt a 3 gyógynövényt, amire kíváncsiak voltunk, de több csapat nem értette meg a feladatot, és beírták a versben szereplő összes vagy majdnem az összes gyógynövényt. Igaz ezek között ott volt a megoldás de mivel nem ez volt a feladat és nem lett volna igazságos a többiekkel szemben ezért minden egyes rossz válaszért fél pontot vontunk le.

 

A feladat harmadik részében a könyvtár állományában kellett kutakodni. Sokan mégis az általunk megadott és az ajánlott irodalomban feltüntetett dokumentumból dolgoztak. Ezeket a megoldásokat szintén nem tudtuk  pontokkal jutalmazni. Úgyhogy ez az összetett feladat sok-sok hibát rejtett magában.

Rejtélyek a könyvtárban! Ez a feladat olyannyira rejtélyesre sikeredett, hogy néhányan figyelembe sem vették és meg sem oldották a pályázatotokban. Ezért születettek 0 pontos értékelések. 

Az Ügyeskedj! feladatban, érdekes, ötletes technikákkal készült bábok születtek.  Az ilyen esetekben viszont a könyvtár összes dolgozója véleményezi, pontozza ezáltal közös döntés születik!

Csak az igazi gyermekmunkák lehettek a legjobbak. Ahol a felnőttek kézi munkája is megjelent, bizony-bizony ott súlyos pontlevonást eredményezett!!! Mert csak rájuk voltunk kíváncsiak, hisz ezeket a pályázatokat nekik készítjük. 

 

Összességében mindenkinek jár a nagy dicséret!

Az első helyezett!

könyv bújók csapat: Lukács Linett, Lós Boglárka, Kornis Zsófia, Bura Zalán

 

Második helyezettként három csapatot is tudtunk díjazni.

A három könyvbúvár csapat: Varga Tímea, Silling Panna, Tóth Lara

Szorgalmas kukacok csapat: Nagy Lizett, Vécsei Adrienn

Szuperagy csapat: Koroknai Ákos, Győri Zsombor, Nagy István Milán

Pályázatunk harmadik helyezettje lett a Farkaskölykök csapata,: Czine Izabella, Kunkli Orsolya Flóra, Liva Orsolya, Tar Eszter Karola

 

A műsort rendhagyó módon, ezuttal könyvtár dolgozói adták elő azokkal a bábokkal, melyeket a a gyerekek készítettek.

Itt volt Süsü, a Kiskakas a gyémént félkrajcárral és Spongyabob is.

 

 

Süsü a sárkány. ?? #library #könyvtár #lmvk #mese #bábszínház #librariesoninstagram

Lengyel Menyhért Városi Könyvt (@balmpublib) által megosztott bejegyzés,

  Hírek
Könyvvásár
100 forintos könyvásár 2019. május 21-29-ig.
Posztolj verset
Ma van a Magyar Költészet Napja. Mi is csatlakoztunk a "Posztolj verset az utcára!" elnevezésű országos megmozduláshoz. Íme, bemutatjuk mi merre jártunk, hol ragasztottunk ki verseket...
Tücsökringató - április
Április első keddjén ismét szeretettel várunk minden babát s mamát egy játékos délelőttre.
A Víz világnapja
A víz világnapja alkalmából idén is vendégünk volt a Református Általános Iskola alsó tagozata. Négy helyen, négy különböző játékkal vártuk a gyerekeket.
Internet Fiesta 2019
Az Internet Society felhívásához Magyarország 2000-ben csatlakozott először, s a könyvtárak rövidesen a magyar Internet Fiesta zászlóshajói lettek. A kezdeti célkitűzés az internet rohamos elterjedésével némileg módosult, hiszen ma már nem a mindennapjaink részévé vált világháló népszerűsítésére van elsősorban szükség. A programok célja a digitális írástudás terjesztése és az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatása.
Az idei Internet Fiestára ezekkel a programokkal várunk mindenkit.
Sosem hinnéd el, mit csinál a gyereked a Neten!
Szólj a nagyinak!
Megkaptad már a napi adagod?